Wie is online  

212 gasten online

   

Hot Potatoes is de set (gratis) programma's waarmee veel oefeningen op deze website gemaakt zijn. Je kunt er onder andere invul- en schuifoefeningen mee maken en kruiswoordpuzzels. Het is zo gebruiksvriendelijk, dat ook leerlingen er snel mee aan de slag kunnen. Voor de opdracht waarbij je een grammatica- of speloefening moet maken, heb je JCloze nodig.

Heb je toch een handleiding nodig? Klik dan hier. Wil je voorbeelden zien en een cursus online volgen? Klik dan hier.

Wil je Hot Potatoes downloaden? Klik dan hier.

 

JClic is een ander gratis programma om oefeningen mee te maken. Het is veelzijdiger dan Hot Potatoes, maar vergt daardoor ook iets meer oefening. Er is een prima handleiding op internet beschikbaar, gemaakt in JClic. Klik hier

Voor uitleg en talloze voorbeeldoefeningen klik je hier.

Wil je JClic downloaden? Klik dan hier.

 

Screenr is een derde gratis programma. Je kunt hier klikken om naar de website ervan te gaan. In tegenstelling tot de vorige twee programma's kun je dit niet op je eigen PC zetten. Je maakt je presentatie op de site www.screenr.com.

Voor een cursus op YouTube klik je hier. Enkele bruikbare tips vind je hier.

 

PowToon is een (Engelstalige) website, waar je gratis en heel gebruiksvriendelijk tekenfilmpjes kunt maken, die je vervolgens op YouTube kunt zetten. In de betaalde versie zijn er nog meer mogelijkheden, maar de gratis versie biedt er al zoveel, dat je voorlopig vooruit kunt. Je hoeft alleen maar een gratis account aan te maken.

 

Meer mogelijkheden vind je op de website van Frank Janssen van Frankwatching. En dat zijn er heel wat! Hij beveelt zelf Empressr aan.

   
site van H.C.J. van de Wiel, docent Nederlands, bijgewerkt op zaterdag 13 juli 2024
klik om de geselecteerde tekst te horen door GSpeech